AFGELAST Achter de schermen van het Vleeshuis

Het vleeshuis is een icoon in Antweroen. Ben je nieuwsgierig naar de geschiedenis en het interieur van dit ingenieus gebouw uit de 16°eeuw? Rondleiding achter de schermen: van gildehuis tot muziekmuseum. Van de kelder tot in de nok van het dak. Kom op plaatsen in het Vleeshuis waar museumbezoekers normaal niet komen. Ook de werkkamer van Wannes Van de Velde(1937-2008) wordt bezocht.

Locatie

Berchem 2600 Vleeshouwerstraat 38-40 Museum Vleeshuis

Onze gids vertelt over de rijke geschiedenis van het Vleeshuis, gebouw uit de 16°eeuw, het vroegere Gildehuis van de beenhouwers, thans Muziekmuseum "Klank van de Stad". Wij bezoek ook de vroegere werkkamer van Wannes Van de Velde. Deze werkkamer werd vanuit Wannes vroeger woonhuis overgebracht naar het Vleeshuis. 30 jaar lang maakte hij er zijn kunstwerken en schreef hij er zijn muziek en liedteksten. De rondleiding leidt ons in een beklimming van 5 verdiepingen van de kelder tot de nog van het dak(je komt op plaatsen waar normale bezoekers nooit komen.
De torentrap is eerder moeilijk: er is geen lift . Een goede fysieke conditie en comfortabel schoeisel zijn dus vereist.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
7.00

leden met A-kaart/Museumpas: 7€/pp, andere +65 10€/pp Niet -leden met A-kaart/Museumpas 9€/pp Zonder A-kaart 12€/pp

Inschrijven

Inschrijven bij Raph Bertolo: 03/449 49 05
De torentrap is moeilijk(geen lift) Een goede fysieke conditie en comfortabele schoen zijn vereist.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten

Zo Apr 19
Locatie

Antwerpen

Do Apr 23
Locatie

Antwerpen