HET MEDUCEUM

Verscholen achter de muren van het St. Victorinstituut toont het MedUceum (Medisch Educatief Museum) de rijke geschiedenis van de zorg voor de zieken.

Locatie

Turnhout 2300 Kasteelplein 20 SINT Victorinstituut

Het Meduceum is opgericht ter nagedachtenis van Dr. Paul Janssen. Op de 2de verdieping worden de 5 domeinen waarin dokter Paul Janssen werkzaam was verder uitgediept.
Zonder hem kenden we vandaag geen ‘Perdolan, Imodium of Motilium….’
Hoe groot de impact van Paul Janssen was, wordt nog duidelijker dankzij de collectie medisch materiaal die kloosterzuster Alena tijdens haar loopbaan in het St. Elisabethziekenhuis verzamelde. Dat gaat van het 1ste anesthesietoestel tot de levensechte pop Jef, die de zusters gebruikten om les te geven. Van alle medisch materiaal verzamelde ze minstens 1 exemplaar, materiaal dat in de periode van 1875 tot vandaag sterk evolueerde.

Ook werd aandacht besteed aan het leven en werk van Nand Peeters, de ‘vader’ van de moderne anticonceptiepil! Tijdens de rondleiding met gids, komen tal van anekdoten aan bod die een duidelijk beeld schetsen van de enorme vooruitgang die de geneeskunde in de 20ste eeuw heeft gemaakt.

Praktisch

Doelgroep
Senioren
Voor wie?
Iedereen
Prijs
9.00

Leden Gezinsbond betalen slechts € 6
Inschrijving definitief na betaling op rekening BE54 7310 2207 9797 met vermelding aantal personen en 'Meduceum.

Inschrijven

Bij familie Waeterschoot.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Deelnemen

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten